A Balatonendrédi Református Gyülekezet Honlapja

A reformáció napja
- 2015.10.22.

Az idei évben a reformáció napi kistérségi istentisztelet 2015. október 31-én délelőtt 10 órai kezdettel a balatonkiliti református templomban lesz. Saját gyülekezetünkben ugyancsak 2015. október 31- én 16 órai kezdettel reformáció napi istentiszteletet. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk.

Szórványgyülekezetünk: Zamárdi
- 2010.03.15.

www.refzamardi.shp.hu

Isten hozta a balatonendrédi református gyülekezet honlapján!

*****     A Magyarországi Református Egyház értékmentő szolgálatához az Ön adója 1%-ára is szükség van! *****

Balatonendrédi református templom

Reméljük, hogy honlapunkon keresztül bepillantást nyerhet gyülekezetünk életébe, és a közeljövőben személyesen is találkozhatunk!

*
A népszámlálási adatok szerint:

Balatonendréd 1386 fõs lakosságából 1039 római katolikus, 204 református, 8 evangélikus. 4 fõ más egyházhoz, felekezethez tartozik, 131 nem tartozik egyházhoz, vagy nem jelölt meg egyházat.
Balatonendréd a Balaton déli vonzáskörzetéhez tartozó kistelepülés. A református gyülekezet a falu lakosságának városba költözésével és a gyermekvállalási kedv csökkenésével az utóbbi ötven évben egyre kisebbé vált. A kb. 400 fõs közösség ma legfeljebb 200 fõt számlál, melybõl kb. 140 aktív egyháztagot tudhat magáénak.
Balatonendrédi református templom
Az utóbbi évek újra visszaadták a gyülekezet önbizalmát, mely nem emberi erõben való bizalom, hanem sokkal inkább Isten kegyelmének megtapasztalása. Érezhetõ és látható ez külsõségekben és az avatatlan szem számára láthatatlan lelki megerõsödésben is.
Sikerült felújítani a parókia régen leromlott homlokzatát, a gyülekezeti termet és sok egyéb építményt, eleink örökségét.
Emléket állítottunk közöttünk szolgált lelkipásztorainknak, akiknek áldozatos munkája és szolgálata nélkül talán már csupán egy említésre sem méltó szórványa lennénk valamelyik nagyobb gyülekezetnek. A Huszár László által mívesen faragott kopjafák nemcsak templomunk környezetét díszítik, hanem emlékeztetnek bennünket elődeinkre és Istennek gondviselésére.

Küldjön közvetlen üzenetet a gyülekezet lelkészének

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot